maanantai 18. heinäkuuta 2016

William Johnstone - The Last Gunfighter

No nyt on jotain erilaista - äänikirja joka ei oikeastaan ole kirja vaan enemmänkin näytelmä. Graphic
Audio nimisen firman tuoteta firma itse kuvaa sanoilla "movie in your mind" eli elokuva mielessäsi. Tässä on siis kertojan lisäksi äänet myös eri hahmoille sekä äänitehosteita siellä täällä.

Kerrontatapa on toimiva tämän tyyppiselle kirjalle ja todentotta voi välillä kuvitella olevansa villissä lännessä pistoolisankarin vierellä. Tämän tarinan pistoolisankari onkin lahjakas ja menestynyt Frank Morgan. Hän on menettänyt vaimonsa ja pelastaa retken aikana myös poikansa ja vaikka ketä muitakin. Ja tappaa tietysti helvetillisen määrän typeryksiä.

Kirja on pitkä ja siksi onkin ollut mulla pitkään työnalla. Lukijat ovat hyviä ja tapa erilainen - ja tavallaan toimiva. Kuunnelmanomainen.


Pituus: 124h!
Ennakkopisteet: 3/5
Linkki: Graphic audio

p.s. Kuvaa ei saanut linkattua koska sivuston omistaja on ankea.

Keski-/jälkitunnelmia

Vaikuttaakin siltä että tää on joku pokkarisarja josta on tehty näytelmänomaisia juttuja. Odotan innolla saman tuottajan Destroyer -sarjaa joka on siis Chiun ja Remo - suomeksi se oli "Remo". Aivan loistavaa viihdettä, en tiedä miten toimii ääninäyteltynä.



sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Jonas Jonasson - Murhaaja Anders ja hänen ystävänsä

Jeee! Sadas blogipostaus! Ei ole muuten montaa blogia varmaan suomessa jossa on näin paljon
postauksia mutta näin vähän lukijoita. Tällä hetkellä tätä on luettu kokonaisuudessaan 2500 kertaa ja niistä varmaankin aika iso osa on omia. Eipä sillä eihän täällä mitään arvosteluja ole joita kannattaisi edes lukea.

No tää on taas ruotsin Paasilinna ku kirjotti uuden ruotsalaisen paasilinnateoksen. Anderssi lätkii maksusta ihmisiä turpaan mutta on pohjimmiltaan ihan kiva immeinen. Kirja on sujuvaa kuten aiemminkin ja teksti on hauskaa.

Hyviä kirjojahan nämä on ja loman kunniaksi minäkin tätä kuuntelen - ensi viikolla tulee varmaan useita lyhyempiä postauksia mökkiolosuhteista. Tulee varmaan kuunneltua useampi.

Ennakkopisteet: 4/5
Pituus: 8h 45min
Linkki: Adlibris

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Sharie Spironhi - Why we are wired to worry

Jaaha, taas kerran onnistuin löytämään kirjan pelkän otsikon perusteella. Kirja on tuore mutta genre vanha. Sisältö lupaa paljon: "& how neuroscience will help you fix it. Stop stressing, reduce anxiety, feel happy, Finally!".

No tietysti tähän genreen kuuluu harjoituskirja (jonka voi ladata tuolta kirjan ja kirjailijan  omilta sivuilta). Älkää nyt mua syyttäkö jos se ei menekkään niin että jos et tee kirjan harjoituksia niin oma vikas jos oot surullinen ja stressailet. Olisit käyttänyt harjoituskirjaa.

Tyypilliseen tapaan tämä on kohtuullisen ohut teos ja näitä paljon lukeneena se ei yleensä lupaa hyvää. Mutta kuten tavallista kuuntelen tämänkin teoksen loppuun. Kohta on tulossa sadas blogipostaus joten voi olla että palaan tähän ja kirjoitan jälkikirjoituksen. Don't hold your breath.

Kuten tavallista tämän tyylin kirjoissa (ainakin ehkä paremmissa) lukijana on kirjailija itse. Ääntämys on selkeää ja ääni miellyttävä.

Sillä aikaa, paranna itseltäsi strressi ja tule onnelliseksi. Kuuntele tää.

EnnakkoPisteet: 2.5 4/5
Nopeus: 1.5x
Pituus: 5h 52min
Linkki: Kirjailijan sivut
Julkaisuvuosi: 2015


Keskitunnelmat

Tämä kirja on itseasiassa ihan hyvä. Tämä on ehkä tarkoitettu aivan neurotieteiden aloittelijoille ja psykofysiologian perusasioistakin tietämättömille, mutta hei! Sehän voi olla myös plussaa! Tässä on hyvä kirja jos haluat tietää enemmän serotoniinista, dopamiinista ja muista välittäjäaineista. Tämä voi joskus ehkä olla hieman puoskarimainen ja yksinkertaistava, mutta kokonaisuutena oikein suositeltava opus. 

Jälkipisteinä annan siis 4/5. Kannattaa kuunnella. 

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Sony MDR-EX110 Kuulokkeet...

Taas meni yhdet kuulokkeet rikki. Tilalle samanlaiset ja hyväksi, rikkoutumisalttiutta lukuunottamatta, todetut sonyt.
Sony MDR-EX110 kuulokkeet paketissa

Malli on siis MDR-EX110 ja arvostelu 5/5




Kuvassa kuulolörttönen helttoineen.

Näistä nimenomaisista kuulokkeista erinomaiset tekevät nämä pitkät ja ohuet lörttöset ja tuo hyvin muovautuva heltta. Muovautuu superhyvin korviin ja menevät riittävän syvälle. Paketissa tulee muutamia erikokoisia mutta perusmalli on ollut minulle sopiva.

Äänikirjakäytössä myös tuo kuuokkeen piuhassa oleva pause-nappi on tärkeä.


p.s. Haluaako joku suositella parempia kuulokkeita? Monia olen läpikäynyt ja harvoissa on korvaansopiva lörttönen.